CREATIVITY, FOOD

Homemade Starbucks Drinks

Homemadestarbucks

Bijna elke dag loop ik langs de Starbucks op Amsterdam Centraal. Even staar ik er dan naar. Naar alle mensen die vrolijk nippen uit hun witte beker met het groene embleem. Naar de medewerker achter de balie die met een viltstift in zijn hand de naam van de klant vraagt. Naar het meisje dat haar Frappuccino in haar handen gedrukt krijgt. En dan denk ik aan mijn bankrekening en loop ik snel door.

Maar soms kan ik het toch niet laten om even naar binnen te lopen, me te vergapen aan de ellenlange lijst aan overheerlijke drankjes en de goedgevulde vitrine met cakes en brownies die je het water in de mond doen lopen. Toch kom ik uiteindelijk altijd bij twee drankjes uit. De Caramel Frappuccino of de White Caffè Mocha. Van die twee weet ik zeker dat ik er net zo van zal gaan genieten als alle mensen in de koffiezaak dat op dat moment van hun drankje doen.

Maar helaas kan ik zo’n heerlijk Starbucks-drankje niet altijd halen. Weet je hoeveel kopjes soep je voor het geld van één Starbucks-koffie kan halen bij het Atrium (de ‘kantine’ van de UvA)? Vijf! Ja, echt. Vijf kopjes soep. Daarbij heb ik er vaak juist zin in op het moment dat ik alweer thuis op de bank zit. En daarom bedacht ik me dat ik het waarschijnlijk best wel zelf zou kunnen maken. En jawel, ik vond een paar simpele recepten op internet. Aan de slag dan maar!

We beginnen met de Caramel Frappuccino. Dit zijn de ingrediënten die je ervoor nodig hebt:

P1000418

– 1 kopje afgekoelde espresso (niet op de foto)
– 2 kopjes melk
– 3 eetlepels suiker
– 2 kopjes ijsklonten
– 2 eetlepels karamelsiroop
– slagroom
– karamelsaus

En dan is het eigenlijk heel simpel! Doe de espresso, melk, suiker, ijsklonten en karamelsiroop in een blender (die ook geschikt is om ijs te ‘crushen’) en laat hem lekker even een tijdje belachelijk veel geluid produceren.

Starbucksmixen

Doe het dan in je favoriete beker (ik had er nog eentje bewaard van een Starbucks-bezoekje) en spuit er nog een royale hoeveelheid slagroom op. De karamelsaus mag natuurlijk ook niet ontbreken! En dan..Smullen maar!

Frappucciono

Simpel en lekker! En dat is de White Caffè Mocha ook, let maar op..
Dit zijn de ingrediënten die je nodig zult hebben:
P1000443
– halve mok sterke koffie
– halve mok melk
– 2 tot 4 blokjes witte chocola (een vijfde voor garnering)
– slagroom
– kaneelpoeder (of cacaopoeder, wat je lekker vindt)

Pak de mok erbij die je wilt gaan gebruiken. Vul deze voor de helft met melk en doe deze hoeveelheid melk in een steelpannetje. Zet het op het vuur en laat het langzaam warm worden. Zodra het warm is kan je de blokjes witte chocola erheen roeren (ik zou er minstens 3 doen eigenlijk, maar ik hou dan ook van zoet). Wanneer dit is gesmolten heeft het een lichtgelige kleur. Doe dit terug in je mok en vul de rest van de mok met sterke koffie. Je krijgt een mooie overloop van licht naar donker, zoals je ziet!

melkmetkoffie
Het enige wat je dan nog hoeft te doen is hem mooi versieren met slagroom, kaneelpoeder en kleine stukjes witte chocola! Ik moet eerlijk zeggen dat deze iets minder lijkt op de Starbucks-versie, dan dat de Caramel Frappuccino doet, maar hij komt er zeker bij in de buurt. Hij is in ieder geval ontzettend lekker en dat is wat telt, toch?
Whitecaffemocha
Al met al een zeer geslaagde Kelly Kokkerelli geproduceerd vandaag! Alle recepten zijn absoluut aan te raden, ze waren binnen een kwartiertje gefixt en onwijs lekker! Dus ik zeg: Starbucks, eat your heart out!

Ga jij ze maken?

x Kelly