CREATIVITY

Crochet Addiction

P1010043

Mijn nichtje Linsey is er al tijden fan van: haken. Nee, niet breien, wat je je oma vaak ziet doen. Ik heb het over de hippe versie: haken. Dit doe je met één naald of, als je wat grover draad gebruikt, een houten stokje met een haakje eraan. En met twee simpele dingen als een haakstokje en wat wol/draad kan je enorm veel leuke dingen maken.

Het leek me onwijs ingewikkeld en eigenlijk had ik me er nog nooit aan durven wagen, al leek het me altijd al een leuke hobby. Toen Linsey dan ook voorstelde om aan mij en de andere nichtjes een haakcursus te geven, was ik gelijk enthousiast. We gaan met de hele familie in het voorjaar van 2014 op wintersport en dus leek het ons leuk om allemaal een zelfgehaakte beanie te hebben. Afgelopen zaterdag spraken we af en met veel geduld legde Linsey (echt respect voor jou, Linsey, haha!) ons uit hoe het moest. Het was echt even een kwestie van doorhebben, maar als het eenmaal lukte, was het enorm verslavend.

P1010038

Je begint bij de bovenkant van de muts met een rondje en haakt dan telkens rondom dit rondje totdat hij steeds groter en boller wordt. Die dag kwam ik denk ik tot een rondje met een omtrek van 15 cm en begon hij al een beetje boller te staan. We namen allemaal onze kleuren wol mee en gingen er thuis aan verder. En diezelfde avond nog (ik maak geen grapje) was mijn muts al zo goed als af! Ik zei het toch, het is verslavend! Hierboven zie je hoe mijn beanie er nu uitziet.

P1010046

Hij is nog niet 100% af, want er komt nog een pompom op de achterkant en een labeltje met onze wintersportnaam “SnowVoort” op de voorkant. Hij zit in ieder geval al enorm lekker en stiekem ga ik hem ook al gewoon voor de wintersport dragen ;).

Eigenlijk vond ik het best jammer dat mijn muts zo snel af was, want ik vond het haken veel te leuk! Ik had nog wat paarse wol over en ik vond nog een haakboekje in mijn kast (ooit eens een keer voor Sinterklaas of zoiets gekregen) en daar maakte ik dit schattige bolletje van, die nu onder mijn tv ligt te glimlachen:

P1010040 P1010041

(Ja, ik moet mijn tv afstoffen..Oeps!)

Helaas is mijn wol nu wel echt op en ik wil nog veel meer maken! Ik ga binnenkort maar eens wat bijhalen om een leuke infinity-scarf te maken, misschien bijpassend bij mijn beanie.

Wil je zelf nu ook graag beginnen met haken, dan heb ik hier wat handige sites en youtube-filmpjes voor je die je op weg kunnen helpen:

http://www.handwerkles.nl/joomla-overview
http://www.youtube.com/watch?v=FvTbYgI4W2c
http://www.allesoverhaken.nl/
http://www.lerenhaken.nl/

Veel plezier en succes!

x Kelly