LIFE

Girl Online by Zoella

P1010557

Een van de grootste vloggers/bloggers van het moment is toch wel Zoe Sugg, oftewel Zoella. Ze heeft een blog met immens veel bezoekers en een YouTube-kanaal met meer dan 6 miljoen abonnees (ja ik zei ‘miljoen’). Een tijdje geleden breidde ze haar imperium uit met een eigen beauty-collectie en nu voegt ze daar ook nog haar allereerste boek aan toe: Girl Online.

P1010564P1010556
Zoe zegt zelf al van jongs af aan fictie te hebben geschreven en heeft altijd al een boek uit willen brengen. Echter waren er de laatste tijd wat discussies over of ze dit boek daadwerkelijk wel heeft geschreven. De uitkomst hiervan was dat Zoe de personages en de verhaallijn heeft verzonnen, maar dat haar uitgeverij haar wel behoorlijk heeft geholpen met het schrijven ervan. Ik vind dit persoonlijk erg jammer, omdat zij wel als de schrijver wordt aanschouwd. Ik zou me er niet fijn bij voelen een boek uit te brengen waar ik niet alle credits voor kan opeisen.  Dit doet echter niks af aan het verhaal naar mijn mening, want ik vond het een fantastisch boek.
P1010558
P1010559

Het verhaal draait om een meisje uit Brighton, Penny, die een blog start onder het pseudoniem Girl Online. Haar beste vriendin blijkt een bitch te zijn en de jongen op wie ze een oogje heeft een lul. Als ze dan ook nog eens een grote blooper begaat, komt het wel heel goed uit dat haar ouders een bruiloft in New York mogen plannen en het hele gezin voor Kerst en Oud & Nieuw in New York verblijft. Uiteraard ontmoet ze daar ook nog eens een leuke jongen die ze omdoopt tot Brooklyn Boy. Maar hij houdt iets achter voor haar … DUM DUM DUMMMMMM..

Ik vond het boek enorm verslavend, het verhaal zit echt heel leuk in elkaar. Het deed me ook weer onwijs terugdenken aan mijn eigen vakantie naar New York.. ik wil terug! Ik zou je ook zeker aanraden om het boek in de wintertijd te lezen, aangezien je mindset dan het beste past bij de setting van het verhaal. Gewoon een lekker meidenboek voor in de kerstvakantie, perfect voor een koude dag op de bank!

Ze verkopen het boek in Amsterdam bij de Engelse boekenwinkel Waterstones (Kalverstraat/Spui), maar je kan hem ook online kopen op Bol.com, zowel in het Engels als in het Nederlands.

Heb jij het boek al gelezen?

x Kelly