CREATIVITY

The Resolutions Jar

P1010637 (1)

2014 zit erop en dat betekent dat iedereen weer druk bezig is met zijn goede voornemens. Een paar kilo afvallen, gezonder eten, meer sporten, iedereen heeft wel zijn eigen idealen die hij/zij in 2015 wil gaan behalen. Het probleem met goede voornemens is echter dat ze maar van korte duur zijn. Daarom bedacht ik een nieuwe manier om je goede voornemens écht te laten slagen: The Resolutions Jar.

P1010620 (1)

Het concept is simpel: men neme een grote pot (mason jar), wat papier en een leuk etiket. Van het papier knip je 52 kleine briefjes, een briefje voor elke week. Op elk briefje schrijf je één goed voornemen dat je een week lang moet gaan aanhouden. Het gaat dus om opdrachten die je in een korte termijn kan uitvoeren. Is de week voorbij, dan begint er ook weer een nieuwe opdracht. Door kleinere doelen voor jezelf te stellen, worden deze doelen haalbaarder.

P1010627 (1)

Bij deze doelen kan je aan van alles denken. Misschien heb je altijd al een keer de zonsopgang vanaf het strand willen zien. Misschien vraag je je af of je een dag lang zonder mobiel of internet kan. Of misschien ga je toch voor een gezond doel: eet een week lang geen chips of snoep. Of ga in een week drie keer hardlopen. Het is helemaal aan jou.

P1010626 (1) P1010624 (1)

Dit zijn enkele voorbeelden van mijn eigen weekopdrachten. Het kan echt een leuke manier zijn om jezelf eens een keer te pushen iets te doen. En aangezien je een week lang de tijd hebt voor een klein opdrachtje, maak je het ook niet te moeilijk voor jezelf.

P1010634 (1)

Met het etiket eraan, vind ik de pot er echt onwijs leuk uitzien. Ik heb expres voor paars, witte en roze briefjes gekozen, omdat dit de kleuren van mijn kamer zijn. Zo past de pot ook nog eens leuk in m’n interieur. Ik zit nu nog bij mijn ouders thuis vanwege de kerstvakantie, maar ik kan niet wachten hem op een leuk plekje op mijn kamer in Amsterdam te zetten.

Wat zijn jullie goede voornemens?

x Kelly