BEAUTY

Lush Goodness

P1010772

Je wilt niet weten hoe vaak ik langs de Lush-winkel in de Kalverstraat heb gelopen en even mijn pas inhield. Smachtend keek ik naar de etalage en snoof de geur van zoete zeepjes en rozige bruisballen op. En toch ging ik bijna nooit naar binnen. Bang dat ik de winkel in een keer leeg zou kopen? Geen zin in bemoeierige winkelmedewerkers? Meegesleurd door de Kalverstraat-crowd? Geen idee.

P1010754

P1010770

Maar toen ik jarig was en mijn vriendinnetje Esmeralda aan mij vroeg wat ik wilde hebben, wist het gelijk: LUSH! En ze stelde me niet teleur.

P1010762

P1010765

Ten eerste kreeg ik deze facial soap met vitamine E, genaamd Movis. En ik weet wat je denkt, is dit niet gewoon roggebrood? En geloof me, dat dacht ik eerst ook. En in principe is het dat ook wel een beetje. Het ruikt naar brood en er zijn zelfs broodkruimels in verwerkt. Wait, whut? De bedoeling is dat je een stuk afsnijdt, dit nat maakt en over een vochtige huid wrijft. Ik heb het gisteren uitgeprobeerd en inderdaad, het werkt echt als facial wash. En een bijkomend voordeeltje: naast dat je je gezicht wast, wordt je huid ook gelijk gescrubt. En daardoor blijven er zelfs wat broodkruimeltjes op je gezicht hangen. Sommige mensen vinden het misschien raar of goor, ik noem het fascinerend ;).

P1010755

P1010757

Het tweede dat ik uit de Lush-zak viste was dit schattige kleine potje. En ik kon m’n enthousiaste gilletje niet inhouden toen ik het zag, want hier zit een verhaal achter. Toen ik een jaar geleden op de BeautyGloss-party was, stond er een stand van Lush. Dolgraag wilde ik iets hebben en dus stonden we zo’n twintig minuten in de rij. Ik kocht toen precies dit potje voor ongeveer 10 euro, wat ik zelf best een uitgave vond voor zo’n klein potje. Eenmaal terug in de trein bekeek ik mijn aankopen en kon opeens nérgens meer het potje vinden. Man, wat baalde ik. Maar nu had ik het opeens weer in m’n handen, precies de lipscrub die ik een jaar geleden had gekocht! Inmiddels heb ik ook dit product uitgeprobeerd and damn, this stuff is awesome. Het is wel aan te raden het boven een wasbak te doen, want het blijft lastig op je vinger liggen. Maar eenmaal op je lippen, scrubt het goed weg. En wat er nog over blijft van de zoetigheid, kan je gewoon van je lippen aflikken, mmmm!

P1010749

P1010753

En tot slot deze fantastische bruisbal die nu al een aantal dagen mijn kamer verrukkelijk laat ruiken. I seriously wish I could eat it. Hij heet Space Girl en is heerlijk zoet. Ik heb hem natuurlijk nog niet uitgeprobeerd (helaas heb ik geen bad op mijn kamer op de campus), maar ik kan echt niet wachten. Maar voor nu laat ik hem nog even heerlijk mijn kamer opgeuren.

Ik weet niet wat het is met Lush, maar al hun producten hebben iets magisch. Ik raad echt iedereen aan om eens een kijkje te nemen in een filiaal, want je zult echt amazed zijn van wat je tegenkomt. Tip: Er is een Lush-winkel geopend in de nieuwe hal van Amsterdam Centraal!

x Kelly