LIFE

5 Ways To Spice Up Your Bedroom

P1010911

Of je nu thuis woont, op kamers, of al samenwoont: je slaapkamer is belangrijk. Het is de plek waar je de meeste tijd besteedt en het is dan ook van belang dat deze ruimte je niet alleen tot rust kan brengen, maar je ook kan inspireren. Daarom geef ik je vandaag 5 tips om je slaapkamer net wat interessanter te maken.

P1010924

1. Investeer in een nieuw dekbedovertrek

Als er een ding is dat je slaapkamer helemaal kan transformeren, is het een nieuw dekbedovertrek. Kies eens voor een hele andere kleur, of houd het juist heel neutraal zoals ik heb gedaan. Ik heb gekozen voor een wit dekbedovertrek met zwart/witte-stippen. Op deze manier houd ik het rustig en kan ik met accessoires altijd het kleurenpalet van mijn kamer aanpassen. Omdat ik ook al een wit bedframe heb, gebruik ik een donkergrijze in plaats van een witte matrashoes, die brengt het verschil in donker en licht mooi in balans.

P1010916

2. Maak het gezellig met kussens en plaids

In Amerika is het de normaalste zaak van de wereld om soms wel 15 sierkussens op je bed te hebben liggen. Zo ver hoef je uiteraard niet te gaan, maar een paar kussentjes kunnen nooit kwaad. Ik vond deze kussenhoezen bij H&M Home, echt een aanrader als je je kamer een make-over wilt geven. Het paarse plaid (Ikea) zorgt voor een leuke ‘pop of color’ en laat mijn bed mooi matchen met de rest van de kamer.

P1010918 P1010919

3. Hang iets aan je muur dat bij je past

De muur boven je bed kan het geheel echt afmaken. Wat je er ook hangt, zorg dat het past bij je smaak en de rest van je interieur. Er zijn zoveel mogelijkheden: posters en fairylights zoals ik heb gedaan, krijtverf en met krijt een toffe tekening maken, papieren vlinders maken en deze opplakken, of gewoon een schilderij van je favoriete artiest. The choice is yours!

P1010914 P1010921

4. Maak van je nachtkastje een dagkastje

Je nachtkastje hoeft niet enkel functioneel te zijn met een glas water en een boek erop. Zorg ervoor dat het er overdag ook nog leuk uitziet. Ik vond dit kaartenrek bij de Xenos waar ik onwijs blij mee ben. Je kan er toffe kaarten in doen, maar natuurlijk ook leuke foto’s. En het mooiste van alles: je kan het elke dag weer veranderen. Bloemen zijn ook belangrijk. Knip ze kort en zet ze in een laag vaasje, zo nemen ze niet je hele kamer over. Deze zijn trouwens nep, want echte kan ik niet verzorgen ;). Tot slot is een mooi lampje ook perfect: functioneel en sfeervol. Deze vond ik bij de Hema voor maar 15 euro én ik kan hem verstellen met de tik van mijn vinger!

P1010911

5. Houd het netjes

En dan de meest voor de hand-liggende, maar ook de belangrijkste tip: houd het netjes! Clean space, clean mind, zeggen ze wel eens en hier ben ik het volledig mee eens. Maak gelijk je bed op als je opstaat, ruim je gedragen sieraden op je nachtkastje op en laat geen vieze kleren slingeren. Zorg dat je je kamer in kan stappen met een zucht van verlichting, niet een zucht van wanhoop.

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben gehad. Niets is fijner dan het nieuwe jaar beginnen met een ‘nieuwe’ omgeving.

Hoe zou jij je slaapkamer willen veranderen?

x Kelly

Follow my blog with Bloglovin