FOOD

Chicks Love Food Cookbook

P1010804

Al sinds ik voor het eerst op mezelf ging wonen, is koken een issue geweest. Als je gaat koken voor één persoon wil je namelijk gewoon niet te veel tijd en geld kwijt zijn. Ik probeerde allerlei pakketten en zakjes uit om het me gemakkelijk te maken, maar werd dit op een gegeven moment echt zat. En toen vond ik het 5-or-less kookboek van Chicks Love Food.

P1010812

Het kookboek is afkomstig van de dames van foodblog Chicks Love Food, Nina en Elise. Dagelijks posten ze daar de lekkerste recepten, sommigen in de categorie ‘5 or less’. Die categorie was zo populair dat ze besloten de populairste recepten in een boek te stoppen. En zo geschiedde: het 5 or less-kookboek was geboren!

P1010819

Inmiddels hebben de dames al een tweede boek uitgebracht (Skinny Six, ook zeker het kopen waard!), maar ik blijf enthousiast over dit pareltje. Want oh, wat zijn de recepten lekker en makkelijk! Zoals je hierboven ziet heb ik sommige pagina’s (lees: heel veel pagina’s) gemarkeerd, omdat ik die graag wilde uitproberen. Dat heb ik gedaan en nu zal ik jullie mijn oordeel geven over deze recepten.

P1010796

We beginnen met het ontbijt! Dit zijn de wentelteefjes, die ik zelf altijd te veel moeite vond om thuis te maken. Uiteindelijk bleek dat je ze echt heel makkelijk en snel kan maken en wat was het lekker! Dat kan ook bijna niet anders met een hoop suiker en kaneel eroverheen ;).

P1010785

Dit zijn de ‘skinny bananenpannenkoeken’. Deze vond ik minder, maar ik ben bang dat dat aan mijn eigen pannenkoekenbak-skills ligt. Ik had te veel beslag per pannenkoek gebruikt, waardoor hij veel te dik en melig werd. Ook had ik hem liever zonder rozijnen gehad, maar dat is een kwestie van smaak.

P1010880

Nog een tegenvallertje: de overnight oats (havermoutpap). Stiekem wist ik ook al wel dat ik totaal geen fan ben van havermout, maar ik wilde het tóch proberen. Misschien zou dit recept me wel overtuigen. Maar helaas: ik heb met een vertrokken mond alles opgegeten en daarna het hele havermoutpak de prullenbak ingeflikkerd. Sorry, not sorry.

P1010784

En dan een heerlijk fotogeniek hoofdgerecht: het zoete aardappel-stamppotje met spinazie! Dit was echt heerlijk, ik ben zo blij dat ik deze uitgeprobeerd heb. Ik had nog nooit zoete aardappel op (I know..) en ik was gelijk verkocht. Alle ingrediënten bij elkaar zorgden voor een hele bijzondere combinatie die ik verrassend genoeg echt verrukkelijk vond. 10/10!

P1010806 P1010807

Het boek heeft fantastische, lekker-makende foto’s die ervoor zorgen dat je het direct wil uitproberen. De uitleg is kort en duidelijk, ik heb er echt niks op aan te merken!

Het 5 or less kookboek kan je kopen in de meeste boekenwinkels en uiteraard ook op Bol.com voor €18,95.

P1010883P1010887 (1)

Tot slot wilde ik nog een eigen receptje met jullie delen, want dit is uitgegroeid tot mijn dagelijkse lunch. Ik stel me niet verantwoordelijk voor hoe verslaafd je aan deze wrap gaat raken, want damn it’s good!

Ingrediënten:

  • 1 volkorenwrap
  • 2 plakjes kipfilet
  • rucola
  • geitenkaas (eventueel met honing)
  • kleine stukjes walnoot
  • honing

Leg de twee plakjes kipfilet op je wrap, leg er wat blaadjes rucola op en strooi dan een behoorlijke hoeveelheid geitenkaas en stukjes walnoot eroverheen. En dan de finishing touch: sprenkel er een klein beetje honing overheen. Oprollen en smullen maar!

Wat is jouw favoriete recept?

x Kelly