FOOD

Banana Bread Recipe

P1020167

Heel naïef besloot ik ooit om volledig bij zogenaamde gezonde, sojavrije, glutenvrije, suikervrij recepten vandaan te blijven. Hoepel toch op met je ‘hip en healthy’-gedoe, je kan mij niet vertellen dat dat lekker is. Totdat een collega afgelopen maandag aan kwam zetten met heerlijk bananenbrood. Volledig gezond, glutenvrij én bizar lekker. Ik kon het dan ook niet laten om het recept aan haar te vragen en deze met jullie te delen.

P1020152

Dit is wat je nodig hebt:

  • drie rijpe bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 40 gram dadels
  • 40 gram gedroogde vijgen
  • 60 gram walnoten
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout

P1020153

Maak van de bananen, de vijgen en de dadels een glad mengsel met de keukenmachine. Zonder keukenmachine is dit lastiger dan je denkt (geloof me, ik kan het weten). Leg dit mengsel even aan de kant en klop dan de 3 eieren goed luchtig. Doe dan de amandelmeel beetje bij beetje erbij en mix tenslotte het bananenprakkie er doorheen. Als je het beslag iets zoeter wil maken is het een idee om er nog wat honing doorheen te doen. Het ziet er misschien nog niet heel aantrekkelijk uit, maar don’t judge a book by its cover!

P1020156 P1020158

Hak dan de walnoten grof en roer ze samen met het zout en het bakpoeder door het beslag. En you’re done! Nu hoef je het alleen nog in een cakeblik te doen (even invetten of wat bakpapier erin), in een voorverwarmde oven zetten (175 graden) en wachten maar!

collage

Wat een verschil 50 minuten kan maken! In het originele recept wordt 55 minuten aangegeven, maar die van mij was al eerder mooi bruin. Even turen in de oven dus ;).

P1020166 P1020167

Als je hem even af hebt laten koelen, mag je dan eindelijk een stukje proeven. En hey, vergeet niet je vriend/vriendin, moeder/vader of collega ook wat te geven. Een dieet is geen excuus!

Ga jij dit recept uitproberen?

x Kelly