FASHION

Guy’s vs. Girl’s Perspective on Style

high-waisted

Pas raakten mijn vriend en ik in een verhitte discussie. En nee, het was niet over het laten slingeren van vieze sokken of wie er moest afwassen; het ging over high waisted jeans. Naar mijn mening een supertoffe trend waar ik dan ook graag aan mee doe. Zijn mening? Lelijk en onflatteus. Say what??

Terwijl ik probeerde me niet al te gekwetst te voelen door zijn plotselinge afkeer jegens mijn favoriete broek, begon ik me af te vragen welke trends mannen dan nog meer allemaal niet mooi vinden. En daaruit vloeit dan ook dit artikel: hoe verschilt de kijk van een man en vrouw op de trends van nu?

  1. Crop tops

croptops

Girl: Ik vind crop tops heel tof, maar alleen mooi als je een platte buik hebt. Als je dat niet hebt valt het nog wel te verbloemen met een high waisted jeans, die combinatie vind ik dan ook heel gaaf. Het enige is dat crop tops het grootste gedeelte van het jaar gewoon echt te koud zijn om te dragen. Niet echt heel praktisch dus.

Guy: Ik vind crop tops heel sexy, voornamelijk omdat de buik bloot is. Daarom vind ik de combinatie met een high waisted jeans juist niet leuk. Ik vind strakke crop tops ook leuker dan die losse, omdat strakke je figuur meer benadrukken.

2. Sportieve sneakers

sneakers

Girl: Hemelse trend voor meiden zoals ik die niet van hakken houden. Ze zijn heel tof om een outfit stoerder te maken, maar je moet ook wel weer oppassen dat je outfit er niet te slouchy van wordt. Ik zou ze zelf combineren met een opgerolde broek. In combinatie met een hele girly outfit, zoals een jurkje, vind ik het er echt niet uitzien.

Guy: Het is niet per se heel lelijk, maar ik snap het gewoon niet. Ik vind sneakers niet alleen vloeken met een girly outfit, maar met alles eigenlijk. Gympen zoals Vans of Allstars vind ik dan weer wel oké. Maar eigenlijk denk ik dat je altijd nog wel iets leukers aan kan doen als sneakers of gympen. Alsof alles lukte die ochtend, tot je bij je schoenen aan kwam. Toen gaf je gewoon op.

3. 70’s Button Skirt

skirt

Girl: Ik weet niet wat ik van deze trend moet vinden. Het ligt heel erg aan het rokje zelf. Denim button rokjes vind ik bijvoorbeeld niet mooi, maar die zie je wel het meest. Van de bovenste drie foto’s vind ik de zwarte het mooist, daar kan je denk ik ook het leukst mee combineren. Concluderend maakt het mij eigenlijk niet uit of deze trend blijft of verdwijnt.

Guy: In spijkerstof en in beige vind ik het best wel lelijk, in het zwart op zich wel mooi. Het ligt ook wel een beetje aan het model. Spijkerstof is heel 70s en dat vind ik minder, dat zwarte is toch wat moderner en dat vind ik leuker.

4. Mom jeans

mom jeans

Girl: Ik gok dat mannen deze trend verschrikkelijk vinden, maar ik vind het geweldig! Zo’n baggy broek heeft op een of andere manier iets heel stoers, zeker in combinatie met witte gympen. Ik vind het ook heel grappig dat deze broeken ‘mom jeans’ heten, oftewel: vroeger toen je moeder ze aan had in de 90’s haatte je ze en nu draag je ze zelf ;).

Guy: Dit is gewoon obviously niet sexy. Je kan ook outfits hebben die stoer en sexy tegelijk zijn. Dit is meer: moet je kijken hoe lesbisch ik ben. Of: ik kom net van behangen of schilderen. De enige plek waar vrouwen dit ‘mogen’ dragen is als je op de kunstacademie zit, want dan schilder je. Ik vind er gewoon niks mooi aan. Het is eigenlijk een mannenbroek. Alsof je je eigen jurkje niet kon vinden en je the walk of shame doet naar huis.

5. Dungarees

Dungarees

Girl: Zo tof dat deze weer terug zijn! Ik droeg ze toen ik 8 was en ik voel me ook weer heel ‘speels’ als ik er nu een aan heb, haha! Ik vind het ook leuk dat ze er in zoveel verschillende soorten zijn: denim, kleur, zwart, met broek, rok of shorts. Zelf heb ik de dungaree dress rechtsonder, maar ik vind de broekversie ook wel heel leuk!

Guy: Sowieso vind ik spijkerstof minder mooi en het maakt heel erg verschil wat voor model je hebt. Als je de broekversie hebt, vind ik wel dat de broek strak moet zitten, niet zoals je hier boven ziet. Het zwarte rokje vind ik nog het leukst van alles. De straps mogen ook wel wat langer zijn, dat maakt het iets sexyer.

Goed, tot zo ver de meningsverschillen tussen mij en mijn vriend ;). Hoop dat je het interessant vond om de verschillende perspectieven te horen! Zelf trek ik me niet zoveel aan van wat mannen wel of niet mooi vinden, als ik me er zelf maar lekker in voel. Ik hoop dat jij hetzelfde doet!

Waar zou je nog meer een guy’s vs. girl’s perspective-artikel van willen zien?

x Kelly

Bron foto’s: WeHeartIt

Bron sliderfoto: StyleScrapbook