BEAUTY

How I Got Rid Of Acne

thumb_P1020244_1024

Al sinds mijn 12e kamp ik met acne en een vette huid. Ik weet nog hoe verschrikkelijk ik het vond toen ik op de middelbare school zat. Al die bultjes en roodheid, ik schaamde me kapot. Gelukkig leerde ik door de jaren heen make-up te gebruiken en hield ik mezelf voor dat het na de puberteit wel voorbij zou zijn. Nou, niet dus.

Tien jaar later had ik er nog steeds last van. En geloof me, ik heb alles geprobeerd. Van onschuldige ProActive tot heftige Roaccutane, van maskertjes tot een andere pil en ongeveer elke crème die een dermatoloog je dan ook maar kan voorschrijven. Toch heb ik het nu eindelijk redelijk onder controle kunnen krijgen en daar ben ik ontzettend blij om. Ik gun iedereen een gave huid en ik kan dan ook niet anders dan deze producten met jullie delen. You need this in your life!

Na de zoveelste afspraak bij de dermatoloog, werd ik doorverwezen naar een huidtherapeut. Een dermatoloog kan je alleen testen en medicijnen voorschrijven, een huidtherapeut kan behandelingen uitvoeren. Ik kwam terecht bij Huid & Zorg, een prachtige, gloednieuwe praktijk in Naaldwijk. Ik krijg nu elke maand een behandeling waarbij mijn huid compleet gereinigd wordt (inclusief uitknijpen, ieh!) en ik een peeling krijg. Nu denk ik zeker dat dat meehelpt, maar wat mijn huid écht compleet heeft getransformeerd, is de productenlijn van ZO Medical. Het grote verschil met alle andere huidproducten die ik heb geprobeerd, is dat deze productenlijn medisch is. De bedenker van de producten, Dr. Obagi is niet alleen een dermatoloog, maar ook een wetenschapper, onderzoeker en auteur. Er bestaat zelfs een ZO-faculteit waar hij lesgeeft aan andere op dermatologie gespecialiseerde artsen!

ZO heeft twee verschillende lijnen: ZO Skin Health en ZO Medical. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het precieze verschil niet weet (al heeft mijn huidtherapeute het me waarschijnlijk al meerdere keren verteld), maar ik gebruik nu de ZO Medical-lijn en deze werkt het beste voor mij.

thumb_P1020252_1024

Om mijn huid te reinigen gebruik ik de FoamoCleanse. Dit is een reinigingsgel die licht schuimt. Het haalt onzuiverheden weg, reinigt je poriën en geeft je huid echt een heel verfrist gevoel. Ideaal als je ‘s ochtends nog wat slaapoogjes hebt ;).

thumb_P1020253_1024

Daarna gebruik ik Cebatrol. Als je dit koopt krijg je bovenstaand potje met droge watjes erin en een potje met vloeistof. De vloeistof giet je over de watjes heen en die nemen de vloeistof compleet op. Door de deksel op het potje verdampt de vloeistof niet en kan je dus elke avond/ochtend een nat watje pakken. Ik moet zeggen dat dit spul vrij heftig is. Het kan prikken en branden, maar dat geeft ook wel aan dat het je onzuiverheden goed aanpakt. Het salicylzuur reduceert namelijk je talgproductie en ontsteking veroorzakende factoren worden verminderd.

thumb_P1020258_1024

Tot slot gebruik ik Aknetrol. Dit is een crème op basis van Benzoylperoxide. Mensen met een slechte huid zullen dit vast kennen, het wordt namelijk vaak als gel voorgeschreven als je last hebt van jeugdpuistjes. Ik gebruikte Benzoylperoxide van de apotheek al langere tijd, maar ik merkte dat dat m’n huid erg uitdroogde. Aknetrol bevat naast Benzoylperoxide ook Tea Tree Oil en die kalmeert de huid en vermindert roodheid. Oftewel, wel de werkzame stoffen, geen last van een uitgedroogde huid!

thumb_P1020266_1024

Naast mijn dagelijkse ochtend- en avondroutine, gebruik ik twee keer in de week een maskertje. Dit is de Sulfur Masque Acne Treatment. Het voorkomt verstopte poriën, maar ook absorbeert het plaatselijke oliën waardoor je huid minder vet wordt. Ik vind het echt vreselijk om halverwege de dag met zo’n glimmend hoofd rond te lopen, dus wat dat betreft is dit product echt een lifesaver.

Het enige grote nadeel van de producten is de prijs. Het is echt belachelijk duur, zo duur dat ik er meerdere keren mee ben gestopt. Maar elke keer verslechterde mijn huid direct en een net zo goed functionerend alternatief is er gewoon niet. Mocht je dus écht een slechte huid hebben en net als ik geen alternatief kunnen vinden, dan raad ik je ondanks de prijs toch deze producten aan. Mocht je meer informatie willen over de producten, kan je op de website van ZO Skin Health kijken. Bestellen doe je op de website van Beautiful Skin.

Welke verzorgingsproducten gebruik jij?

x Kelly

P.S. Deze post is NIET gesponsord (I wish), ik ben gewoon echt heel enthousiast over de producten!