CAREER

On Top by Anna Nooshin

thumb_P1020407_1024

Anna Nooshin is een online influencer die ik leerde kennen door de vlogs van Mascha Feoktistova. Anna is een goede vriendin van Mascha en kwam regelmatig voor in haar vlogs. Toen ik hoorde dat ze een eigen YouTube-kanaal ging opstarten, abonneerde ik me gelijk. Zodoende kwam ik erachter dat ze nog veel meer talenten in huis had: ze heeft een prachtig Instagram-account met bijna 200.000 volgers, ze is het brein achter het online magazine NSMBL en is lifestyle-deskundige aan de desk van RTL Boulevard.

thumb_P1020400_1024 thumb_P1020404_1024

Aangezien ik zelf ook in de media werk en online zeer actief ben, vond ik haar leven ontzettend interessant. Ik kon het dan ook niet laten om haar boek ‘On Top’ te bestellen, het zogenaamde ‘handboek voor online succes’. Nu weet ik niet zeker of dat de juiste benaming is voor het boek, want eigenlijk gaat het boek gaat niet alleen over online succes, maar over alles wat zij tot nu toe heeft gemaakt, of dat nu gaat over opgroeien, reizen, je twintiger jaren of liefde. Wel staat het boek vol met levenslessen die zij uit de gebeurtenissen in haar leven heeft getrokken en dat is zeker inspirerend.

thumb_P1020411_1024

De reden dat ik het over dit boek wilde hebben, ook al ligt het al even in de winkels, is dat ik denk dat veel mensen die mijn blog leuk vinden dit boek ook heel tof zullen vinden. Het is perfect voor meiden in de twintig, omdat Anna als geen ander begrijpt hoe verwarrend deze jaren kunnen zijn. Ook zij had geen idee dat ze terecht zou komen waar ze nu is, maar door de juiste stappen te nemen doet ze nu wat ze leuk vindt. Iedereen is op zoek naar datgene wat je gelukkig maakt en naar manieren waarop je datgene de rest van je leven kan blijven doen. Natuurlijk vind je zoiets op goed geluk, maar wat uit On Top blijkt, is dat er ook een dosis zelfvertrouwen en ambitie bij komt kijken. Anna is een enorme doorzetter, verscheen nooit onvoorbereid op een sollicitatiegesprek, was niet bang om hard te werken voor wat ze wilde en voelde altijd de drang om zich te bewijzen. Ik denk dat ik haar met recht een echte girl boss kan noemen en dat we daar allemaal wel wat van kunnen leren.

thumb_P1020409_1024

Tegelijkertijd moet je geen hoogstandje literatuur verwachten. Je merkt dat Anna van origine geen schrijfster is en dat ze puur schrijft op haar gevoel. Natuurlijk zitten er leuke anekdotes in, maar verwacht niet dat je compleet meegesleept wordt in haar verhaal. Het is dus wel een perfect boek voor op je koffietafel om af en toe doorheen te bladeren.

thumb_P1020412_1024

Dus wanneer is dit boek iets voor jou?

  • Als je al fan bent van Anna Nooshin (het boek draait tenslotte helemaal om haar)
  • Als je nog ongeziene foto’s van Anna wilt zien (het boek staat er vol mee)
  • Als je geïnspireerd wilt worden die iemand die het online heeft gemaakt

Wanneer is dit boek niets voor jou?

  • Als je graag in een boek gezogen wil worden door de verhaallijn
  • Als je op zoek bent naar een concrete handleiding voor online succes
    (Er staan zeker bruikbare tips in, maar het is grotendeels gebaseerd op anekdotes)
  • Als je geen fan bent van Anna Nooshin

thumb_P1020416_1024

Ik hoorde in een van Anna’s laatste vlogs dat ze al bezig is met een nieuw boek, genaamd On Life. Ook dit boek zit weer vol met prachtige foto’s en inspiratie, deze keer niet afkomstig van haar, maar van de mensen die het dichtst bij haar staan. Fashion, reizen, vriendschap, zelfvertrouwen en liefde passeren weer de revue én dit tweede boek is maar 15 euro! Je kan het boek alvast online reserveren of je wacht gewoon mijn review af, die er zeker aan gaat komen! 😉

Kende jij Anna Nooshin al?

x Kelly