BEAUTY, Uncategorized

Thermo Nail Polish

P1020444

Toen ik een tijdje geleden in de kappersstoel zat, raakte ik gefascineerd door de nagels van mijn kapster. Terwijl ze vakkundig mijn haar onder de föhn droogde, merkte ik op dat de nagels aan de hand waar ze mijn haar mee vasthield langzaam van kleur veranderden. Op een gegeven moment waren haar nagels aan de rechterhand lichtblauw en de linker donkerblauw. Wat was dit voor magie?

Ze legde me uit dat haar nagels van kleur veranderden bij temperatuur. De hitte van de föhn had haar nagels lichter gemaakt. Zodra ze ze onder de koude kraan hield, veranderden haar nagels terug naar donkerblauw. Hoe cool! Ik vroeg haar gelijk waar ze de nagellak had gekocht, maar ze vertelde me dat ze ze had laten doen bij een Chinese nagelsalon in the middle of nowhere. Shit.

Geen week later kreeg ik contact met een meisje dat net zulke nagels had, maar zij had het zelf gedaan! Ze stuurde me wat eBay-linkjes om ze zelf te bestellen en toen begon de test van mijn geduld. Het duurde wel drie weken voordat ik de lakjes eindelijk op de mat vond. Én een UV-lamp, want die had je blijkbaar ook nodig.

P1020301 (1)

collage

Ik koos voor kleur nummer 1, 2 en 3. Aan de potjes valt niet echt af te lezen welke kleuren dat zijn, vandaar dat ik de webshop-foto’s heb toegevoegd (excuses voor de lelijke, maar niet te voorkomen overlay).

P1020311 (1)

De UV-lamp die ik bestelde was goedkoop, maar dat merk je ook wel. Er zitten maar drie kleine lichtjes op en die zijn niet heel sterk. Thermo Nail Polish is gelnagellak. Gelnagellak droogt niet door lucht, maar wordt hard onder een UV-lamp of LED-lamp. Als ik jou was zou ik voor dat laatste gaan, maar mocht je veel geduld hebben (lees: zeker een half uur tot een uur per hand bezig zijn), dan kan je die van mij hier bestellen.

Goed, dan het leukste: de resultaten! Als eerste bracht ik lakje nummer drie aan, eentje die overloopt van donkerrood (of zo leek het op de foto) naar zwart.

Warme handen:

P1020294 P1020295

Handen die aan het opwarmen zijn:

IMG_9618

Koude handen:

P1020298 P1020300

Hoe bizar is dit?! Ik heb in twee weken nog nooit zoveel naar mijn nagels gekeken. En ja, ik zei twee weken, want zelfs na twee weken zat het lakje nog goed. Dat is het voordeel van gelnagellak ;).

Het nadeel van gelnagellak is het verwijderen ervan. Mijn god, wat een hel. Als je me op Snapchat volgt, heb je gezien hoe ik met handen gewikkeld in watjes vol aceton op de bank zat. En als je die eraf haalt, ben je nog lang niet klaar, want dan volgt het proces van schrapen. Je duwt de nagellak van je nagel af en met een beetje geluk verpest je niet je nagel zelf. Zucht, wat een gedoe. Ik heb m’n nagels een weekje rust gegeven en ben daarna mijn tweede kleur uit gaan proberen.

(Bijna) warme handen:

P1020443 P1020442

Handen die aan het opwarmen zijn:

P1020444

 

Koude handen:

P1020434 P1020435

Dit is kleur nummer 3, die overloopt van lichtroze (bijna doorzichtig) naar felrood. Deze was een stuk lastiger aan te brengen, want hij leek maar niet te drogen. Geen idee waar dat aan ligt. Uiteindelijk vind ik het wel waard, want wat is dit tof. Zo van: ‘hey ik heb nagellak op. Oh nee, toch niet. Oh kijk, daar is ie weer. Aaaand it’s gone.’ Je kan uren blijven kijken.

Voor kleur nummer 2 moet ik je helaas teleurstellen, die heb ik nog niet uit kunnen proberen. Mocht je het resultaat willen zien, volg me dan op Instagram, want daar zal ik het resultaat posten. Ik zag trouwens dat Essence ook Thermo Nail Polish verkoopt. Daar ben ik ook heel benieuwd naar!

Heb jij Thermo Nail Polish wel eens uitgeprobeerd?

x Kelly