BEAUTY, HOTSPOTS

Getting My Hair Done at Salon B

P1020470

Zaterdagmiddag, het perfecte moment om jezelf na een week hard werken te pamperen. En waar kan dat beter dan in de prachtige zaak van Salon B? Het was al langere tijd mijn wens om hier naar binnen te stappen voor een mooi kleurtje, want ik had meerdere bloggers en vloggers er lovend over horen spreken. Tijd om eens te testen of ze mijn lokken ook konden laten shinen als nooit te voren.

Before:

P1020466 P1020464 P1020467

Zoals je ziet is mijn haar van zichzelf al vrij licht, waar ik erg blij mee ben. Maar nu de zomer eraan komt (ik heb gehoord dat aankomende week het kwik in de thermometers eindelijk de 20 aan gaat tikken!), wilde ik toch net effe iets anders doen. Ik was met name het gelige in mijn haar zat en wilde een mooi, koel kleurtje.

In Salon B was ik nog nooit geweest, maar wel in The Graduates. Wanneer de kappers van de kappersopleiding afkomen, kunnen ze in de salon van The Graduates ervaring opdoen. Klanten kunnen hier geknipt en gekleurd worden voor net een wat lager prijsje. Nu heb ik het geluk dat er een vestiging van The Graduates op mijn campus zit. Ik ben hier al meerdere keren geknipt en daar was ik altijd erg tevreden over. Het kleuren pakte niet altijd zo uit als ik wilde en daarom besloot ik deze keer voor de volwassen-versie van The Graduates te gaan: Salon B. Alle kappers die in de salons van The Graduates staan, stromen als ze goed genoeg zijn door naar Salon B. Als je daarheen gaat, weet je dus dat er enkel gouden vingertjes aan je haren zitten.

P1020476

Wat ik heel leuk vind aan Salon B, is dat de haarstylisten echt de moeite nemen om te brainstormen over je nieuwe coupe. Mijn kapster Ayleen nam me mee naar de Advice Zone en daar legde ik uit wat ik wilde. Samen besloten we de aanzet van mijn haar in zijn natuurlijke kleur te laten en die langzaam over te laten lopen naar een koele, lichtblonde kleur. Daarna gingen we naar boven waar het echte werk begon. Het leuke aan deze salon is dat niet iedereen statisch voor een spiegel wordt gezet, maar je aan verschillende tafels plaats kan nemen. Zo kom je veel sneller in gesprek met andere klanten. Naast mij zat bijvoorbeeld een heel aardig en spontaan Amerikaans meisje waarmee ik al snel foto’s van onze huisdieren mee zat uit te wisselen. Heel fijn om het lezen van tijdschriften ook eens af te wisselen met wat leuke gesprekken, want als je je haar laat kleuren, zit je aardig lang in zo’n kappersstoel.

Na een kleuring, een toner, een goede wasbeurt en het in model brengen van mijn haar, was het dan eindelijk tijd om het eindresultaat te bekijken. Dit is het geworden!

After:

P1020468 P1020469 P1020470

Ik vind de kleur echt prachtig en wat vallen die krullen mooi! Ik hou van mijn natuurlijke slag, maar zou het ook helemaal niet erg vinden als iemand elke ochtend mijn haar kwam uitföhnen ;). Wil je zien hoe ik mijn ‘nieuwe’ haar zelf in model breng? Houd dan mijn Instagram in de gaten, daar ga ik sowieso nog een selfie posten!

Al met al heb ik echt een superervaring gehad bij Salon B. Heel fijn personeel, een mooie zaak en mijn lokken hebben weer een lekkere opfrisbeurt gehad!

Wat zou jij nog wel een keer met je haar willen doen?

x Kelly