FOOD, HOTSPOTS

Restaurant Bazar

P1020481

Ergens, verscholen achter de kraampjes van de Albert Cuyp-markt zit een waar Oosters walhalla genaamd Bazar. Het is een plek die je zo voorbij zou lopen door de vele afleidingen in de straat, maar die eigenlijk al je aandacht verdient. Samen met vriendinnen at ik er vorige week en ik kon het niet laten deze plek met jullie te delen.

P1020479

P1020477

Als je Bazar binnenstapt, kun je niet anders dan om je heen kijken. Het is een voormalige kerk en heeft daardoor een prachtig hoog plafond. Bazar doet daarnaast haar naam eer aan; met de kleurige tafeltjes, opvallende lampen en vrolijke muziek doet het restaurant denken aan een markt op een verre vakantiebestemming. Op de begane grond kun je drankjes drinken aan de bar of een tafeltje pakken, boven is plek om uitgebreid te eten.

P1020478

Het eten is onwijs lekker en ook nog eens heel betaalbaar. Zo heb je bijvoorbeeld al een daghap voor 8,50, maar als je met een grotere groep bent, zou ik zeker de specialiteit ‘Bizar Bazar’ aanraden. In no time staat je tafeltje dan vol met de lekkerst ruikende gerechtjes: gegrilde kebab van rundvlees, kip en groenten, een stoofpotje van rundvlees, amandelen en kikkererwten. Of je gaat voor de visvariant: gegrilde spies van verse tonijn en garnalen met een stoofpotje van vis, mosselen en tomatensaus met een gegrilde tomaat.

P1020484 P1020486

Wij kozen voor een combinatie van beiden en dat was geen slechte keus. Bijna alles ging op. Hoe leuk en gezellig ziet deze tafel er ook uit met al die verschillende bordjes?

P1020489

Tot slot gingen we voor de Oase-schaal; Ben & Jerry’s ijs, grand dessert met spekkoek, Turks fruit, so-han, chocolademousse en vers fruit. Can I hear a ‘yes please’?!

P1020482

Kortom, Bazar is een enorme aanrader! Ga er zeker een keer langs als je in de Pijp bent. En voor de Rotterdammers onder ons: ook daar zit een restaurant en als je je buikje té vol hebt gegeten, kun je er zelfs blijven slapen in een van de prachtig ingerichte kamers!

Wat:            Bazar
Waar:         Albert Cuypstraat 182, Amsterdam (of in Rotterdam)
Waarom:   Een hele vette ambiance, prachtige inrichting en natuurlijk heerlijk Oosters eten
Kosten:      Voorgerechten ± €5, hoofdgerechten ± €13 en de daghap €8,50

Heb jij wel eens bij Bazar gegeten?

x Kelly