HOTSPOTS

LINDA.festival

IMG_9871

Als er een plek was waar je dit weekend móést zijn, dan was het wel de eerste editie van het LINDA.festival. Liefhebbers van het blad konden hun geluk op in Zaandam waar het feest losbarstte in de vorm van optredens, workshops, beautybehandelingen en nog veel meer. Kon jij er niet bij zijn? Gelukkig was jouw razende reporter Kelly Batist dat wel!

IMG_9844

IMG_9847

Het festival vond zowel binnen als buiten plaats. Buiten stond onder andere een groot podium waar de hele dag lang optredens waren. Bij binnenkomst werd ik al gelijk begroet door die knapperd van Chef’Special (damn, he’s cute.. Sorry Niels!). De rest van de dag kwamen Jett Rebel, Gerson Main, Anita Meyer en Ali B nog langs om het publiek op te zwepen. Of nou ja, het publiek wat er nog stond, want er was zoveel te beleven, dat velen de optredens even oversloegen.

IMG_9851 IMG_9852 IMG_9853

Zo stuitte ik bijvoorbeeld op de Technology-hoek waar mijn oog al snel viel op de Oculus Rift. Dit kekke Virtual Reality-brilletje wilde ik al heel lang uitproberen en dus sprong ik op de fiets. Er werd me verteld dat in Wenen een andere gek op precies zo’n fiets zat en ik tegen hem zou gaan racen in een virtuele wereld. Say whut? Ik bakte er natuurlijk niets van en viel bijna van een stilstaande fiets af (ook een prestatie), maar wat was het vet!

IMG_9848

IMG_9880

Verder vond ik het ook heel tof dat typische LINDA-items waren verwerkt in het festival. Misschien heb je op LINDA.tv wel eens een video’tje voorbij zien komen waarin een BLD’er (Bekend Lekker Ding) je de hemel in prijst onder het mom van ‘Compliment van een leuke vent’ (vroeger verschenen ze nog op YouTube). Dit kon je nu live meemaken, want er waren tipi’s neergezet waar knappe mannen klaar zaten om jouw ego eens even flink op te krikken. En een rij dat er stond! M’n moeder en ik kwamen een van deze mannen nog tegen in de wandelgangen en werden gestrikt voor een foto inclusief compliment. Thanks Stijn!

IMG_9876

Halverwege de dag gingen we toch nog even terug naar het hoofdpodium, want daar zou Linda herself een Q&A gaan doen. Er waren vooraf al wat vragen uitgekozen, maar ook beantwoordde ze wat vragen uit het publiek. God, wat is het toch een leuk mens. Schaamteloos vertelde ze over haar angst voor paskamers zonder spiegel, haar favoriete vriendinnetje van Johnny en haar grootste carrièreblunders. Heerlijk nuchter, maar toch onwijs succesvol, precies zoals ik ondernemende vrouwen het liefste zie.

IMG_9862

We vervolgden onze weg naar de kofferbaksale. De aankleding was op dit festival echt tot in de puntjes verzorgd en dat merkte ik vooral hier op. Overal van die toffe oude auto’s waar je koopjes uit de trunk kon vissen. En uit een van de auto’s kon je zelfs een koffie of theetje krijgen!

IMG_9865 IMG_9867

Aan leuke workshops ontbrak het zeker niet op deze dag. Je kon gymmen met Arie Boomsma, koken met Miljuschka, aftrekken met Bobbi Eden (I’m not even kidding) en fashionles krijgen van Fiona Hering. Helaas had ik die net gemist, maar wel wist ik nog wat leuke kiekjes te schieten tijdens haar interview met LINDA.tv.

IMG_9868

Van mijn schoonzus kreeg ik de opdracht om een kookboek te scoren van Jet van Nieuwkerk. Om eerlijk te zijn had ik geen idee wie ze was, maar het bleek een ontzettend toffe chick te zijn die een kookboek vol prachtige recepten en nog mooiere foto’s uit heeft gebracht. En een leuk feitje: ze is de dochter van Matthijs! Een handtekeningetje later was ook ik fan.

IMG_9860 IMG_9861

Mocht je nou niks willen kopen, dan vielen er ook nog wat dingen te winnen. Deze winactie vond ik echt hilarisch, want hiervoor moest je een videoclip in de desbetreffende auto maken. Op het nummer ‘Girls Just Wanna Have Fun’ gingen de dames in de auto helemaal los terwijl een man met een professionele camera alles vastlegde. Dat móét leuke beelden hebben opgeleverd.

IMG_9879 IMG_9864

Aan het eind van de dag waren m’n voeten behoorlijk kapot en plofte ik nog even neer met een veel te heftige, maar overheerlijke Gin Tonic (die uiteraard weer door een hunk was gemaakt). LINDA.festival, je was geweldig!

Baal je dat je dit jaar niet ben geweest? Dan heb ik goed nieuws, want er is zojuist bevestigt dat er volgend jaar een tweede editie komt!

Ga jij er volgend jaar naartoe?

x Kelly